Hanella ollut kaksi pentuetta. Molemmat pentueet ovat Pitkäsaaren kennelnimellä, mutta pennut ovat kasvaneet meillä.

img_1414_ks.jpg img_0007_ks.jpg

                     L-pentue                                                      J-pentue  

 hanen_palkinto2013_001_1.jpg

Hanella on pronssinen käyttöjalostuspalkinto

 

 

 

 

 

 

Pitkäsaaren J-pentue syntynyt 19.10.2006

Emä: FIN MVA S MVA KANS MVA Pitkäsaaren Hane

Isä: S KVA Tvärnypets Hicco  

forsmark_04048-12_021_1.jpg

 Tvärnypets Hicco

 

 Tähän pentueeseen syntyi viisi pentua, kaksi urosta Jokeri ja Jäger sekä kolme narttua June, Justiina ja meidän oma Juliet eli Iita. Urokset ovat menestyneet erinomaisesti näyttelyissä, narttuja ei ole juurikaan näyttelyissä esitetty. Neljä pentueen koirista on palkittu KAER- kokeissa. Jokerilla on VOI2 ja Jägerillä AVO2 metsäkokeista. Kaikki koirat on lonkkakuvattu ja ne ovat terveitä.

Hicco on varsinainen havumetsien virtuoosi. Siitä tulikin käyttövalio jo 2,5 vuotiaana ja nimenomaan metsäkokeissa, missä myös Ruotsissa vaaditaan tiedotus. Ei ollut siis vaikea tehdä urosvalintaa. Tällä hetkellä myös kolme Hiccon sisaruksista on saanut käyttövalion arvon ja kaksi on lisäksi muotovalioita. Hiccolla on A-lonkat ja se on saanut sertin näyttelyssä. Meillä on ollut ilo metsästää Hiccon ja sen isän Fixin kanssa Kuusamossa muutama päivä ja todeta koirien toimivan loistavasti. 

 

  

NIMI

LONKAT

KAER

NÄYTTELY

Juliet

A/A

NUO 2

Vasert

June

A/A

NUO 3

H

Justiina

A/A

H

Jokeri

A/A

VOI 2

2 Sert  2 Cacib

Jäger

B/B

  

  AVO 2

3 Sert 2 Cacib


Pitkäsaaren L-pentue syntynyt 21.1.2008

Emä: FIN MVA S MVA KANS MVA Pitkäsaaren Hane

Isä: S KVA S MVA Teiens Cognac “Odin” 

 odin1_2.jpg

 Teiens Cognac

 

Hanen jälkimmäisessä pentueessa oli kymmenen pentua ja vilskettä pentulaatikossa riitti aivan toisella tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Kaikki pennut ovat osallistuneet vähintään yhteen näyttelyyn. Syksyllä 2009 Junkkarissa oli mukana seitsemän pentua, joista neljä palkittiin. Yhdeksän koiraa on käynyt KAER-kokeessa ja peräti seitsemän niistä on palkittu nuorten luokassa ja neljä myös avoimessa luokassa. Loitsu sai ensimmäisellä yrittämällä AVO 1- tuloksen vieläpä metsäkokeesta. Lakulla AVO 2- tuloksia on jo neljä, kaksi pellolta ja  kaksi metsäkokeesta myös Lumolla on AVO2 pellolta. Yhdeksän koiraa pentueesta on  lonkkakuvattu.
Odin oli jo ensimmäiseen pentueeseen varteenotettava urosvaihtoehto ja kun sitten päätimme tehdä Hanella vielä toisen pentueen, niin valinta oli itsestään selvä. Odin on herrasmies eikä turhia hötkyile. Pääasiassa sillä metsästetään tunturissa, mutta se on palkittu myös metsäkokeessa, mikä oli yksi tärkeä valintakriteeri urosvalinnassa. Odinilla on A-lonkat ja sillä on useita menestyneitä jälkeläisiä Ruotsissa, kuten S KVA:t Teiens Forsa ja Fame. Odinin isäntä Dag Teien on Ruotsissa Kaer-tuomari.

taulu_1.jpg

Vuonna 2010 saimme kasvattajapalkinnon Lyhytkarvaisten taulun eli eniten KAER-kokeissa palkittuja koiria nuorten luokassa/pentue. Yhteensä palkittuja koiria L-pentueessa oli seitsemän.

 

NIMI

LONKAT

 KAER

NÄYTTELY

Lady Lorelai

NUO 3

EH

Leimu

A/A

  NUO 1

EH

Loitsu

A/A

AVO 1

    FI MVA

Lumo

B/A

AVO 2

         EH

Luna

B/B

ERI

Laku

A/A

AVO 2

Vasert

Lancelot

A/A

NUO 2

Vasert

Lax

A/A

2 x Sert

Lucas

A/A

ERI

Luka

B/C

AVO 3

EH